Dette bør du vite før du drar på din første bobiltur

En bobil gir deg muligheten til å være fleksibel og spontan på ferie, med tanke på hvor dere skal reise og hva dere ønsker å oppleve. En bobil er også praktisk ettersom du har plass til å ta med bagasje, sykler, fiskestang og andre ting som gjør turen ekstra bra. Dessuten kan dere følge med på værmeldingen og enkelt legge turen dit solen skinner.

Forberedelser

For at bobilferien skal bli så bra som mulig, er det lurt å forberede seg litt. Det kan være greit å finne ut av hvilke områder dere ønsker å dra til, vite litt om hvor dere kan overnatte og hvilke aktiviteter eller arrangementer dere ønsker å oppleve. For eksempel kan alle på turen foreslå minst en aktivitet hver. Da får alle gjøre noe de ønsker, samtidig som det blir mange forskjellige opplevelser på turen.

Bobil i natur

Bo på campingplasser eller finne dine egne overnattingssteder?

Det er spennende å oppleve forskjellige campingplasser i vakre omgivelser, men kanskje enda mer spennende å finne sine egne plasser der man kan parkere helt gratis. Da kan du sette bilen slik at du våkner til soloppgang, eller til en fin utsikt over en strand, et hav eller et fjell. På campingplass er det ofte mer tilrettelagt. Dette innebærer gjerne god plass til bobilen, og fasiliteter som døgnvakt, sanitæranlegg, toalett, kiosk, drikkevann, restauranter og fritidsaktiviteter. En ulempe med å bo på campingplass er at det koster penger.

Campingportalen får du en oversikt over campingplasser i Norge, mens Camping Norge viser campingplasser i utlandet.

Lover og regler om camping

Hvis du finner din egen plass er det visse regler som gjelder i Norge og i Europa. En fullstendig oversikt over reglene for camping utenfor campingplasser i Europa finner du på Bobilportalen.

Langs veien på bobiltur

Bli med på spennende arrangementer

En bobil gir deg muligheten til å være fleksibel på hvor lenge du blir på ulike steder. Noen steder trives man og vil være lenger enn planlagt. Kanskje hører du om en festival du ønsker å dra på, eller et spennende marked du vil besøke. Da er det fint å kunne gjøre om på reiseruten. Spennende arrangementer arrangeres nesten overalt. Følg med på sosiale medier for å finne ut hva som skjer der du er.

Vi håper du har blitt inspirert til å dra på bobilferie, og ha muligheten til å oppleve det du vil når du vil.

Kontakt oss for råd og tips til din bobilferie.