Hvilken av de tre bobiltypene passer best for deg?

Mange forbinder bobil med friheten til å dra på turer for å nyte uforglemmelige opplevelser. Det finnes tre typer bobiler. Vet du hvilken som passer best for deg? Vi har samlet alt du trenger å vite om de ulike typene, så valg av bobil blir litt enklere.

Bybobil for deg som bor eller kjører mye i byen

En bybobil er kort sagt en ombygget varebil som er innredet som en bobil. Som navnet tilsier passer denne typen godt i byen. Bilen er liten og smal. Dette gjør den enkel å navigere gjennom smale gater og å parkere i byen. Med større bobiler risikerer du å måtte sette bilen utenfor byen og være avhengig av annen transport for å komme deg til sentrum. Dette slipper du med en bybobil.

Særlig i utlandet er bybobilen praktisk, da den er lett å styre gjennom trange, sjarmerende gater. At den er lett å parkere er ideelt på små og uoversiktlige parkeringsplasser. Bybobilen er dessuten rimeligere enn andre bobiltyper.

Bobilen er perfekt i byens trange gater

Din hverdagsbil nummer to

Mange bruker bybobilen som en bil nummer to, da den er perfekt til daglig transport. Du kan fint ta bybobilen når du må en tur i butikken eller skal hente ungene på fotballtrening.

Vekt og førerkort med bybobil

Bobilens vekt og krav til førerkort har lenge vært omdiskuterte temaer. Hovedregelen er at om du har førerkort klasse B kan du kjøre motorvogn med opptil 3500 kg i totalvekt. De fleste bybobiler kan du kjøre med førerkort klasse B. Skal du veie bilen for å være på den sikre siden, finnes det veiestasjoner du kan bruke.

Klikk her for å se noen av våre bobiltyper.

Mer plass og høyere komfort med halvintegrert bobil

En halvintegrert bobil er mer romslig enn bybobilen, fordi den har en spesialbygget boenhet som er koblet til chassis. Dette gir ekstra stor plass ved førersetet, noe som er praktisk når du snur stolene for å etablere en sosial sone. Alle bobiltypene har sittegruppe, seng, kjøkken, toalett og bad. En halvintegrert bobil har ofte flere senger enn bybobilen, og passer for deg som ønsker mer komfort enn det bybobilen gir. Mange godt voksne par velger en halvintegrert bobil når barna vokser opp.

Enda mer plass og høyere komfort med helintegrert bobil

En helintegrert bobil gir deg full pakke og blir ofte omtalt som «luksusbobilen». Chassis er integrert i den spesialbygde boenheten. Dette gir enda bedre plass i bilens rom og førersete. Det er generelt mer plass til senger, utstyr og spesialdesignede møbler og løsninger. Med en helintegrert bobil kan du dra på lange turer, uten at det skal gå på bekostning av komfort eller luksus.

Vekt og førerkort med hel- og halvintegrert bobil

Det finnes mange både halv- og helintegrerte bobiltyper som du kan kjøre med førerkort klasse B. Hvis du ønsker å kjøre bobiler med maksvekt på over 3500 kg, må du ha førerkort klasse C1 eller C. Totalvekten finner du ved å bruke veiestasjoner.

Ta kontakt med oss i Refsnes Marine for en samtale om hvilken bobiltype som passer deg best.